Wasvoorschriften


Plantaardige vezels;

  1. Katoen; voelt zacht en warm aan, goede absorberende werking en houdt geen warmte vast. Duurzaam en geschikt voor alle seizoenen. Machinewasbaar.
  2. Linnen; afkomstig van de vlasplant, voelt koud aan, heeft een goede absorberende werking en is redelijk slijtbestendig. Kreukt snel. Goed draagcomfort, zeker in de zomer. Voorzichtig wassen.
  3. Ramie; oftewel Chinagras, is een brandnetel. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van linnen, ramie is echter exclusiever vanwege zijn glans. Voorzichtig wassen.

Dierlijke vezels;

  1. Wol; dierenhaar van voornamelijk het schaap. Wol is een unieke vezel dat in de winter erg comfortabel draagt. Wol is slijtbestendig, vuilafstotend en kreukt niet. Indien correct gewassen krimpt het weinig of niet. Voorzichtig wassen met een wolwasmiddel. Wol kan pillen en pluizen. Wol krimpt door de overgang van koud naar heet water en een intense behandeling.
  2. Zijde; is afkomstig van de cocon van de rups. Zijde is een glanzende stof en valt prachtig. Het krimpt niet. Wassen met een zijdewasmiddel.

Geregenereerde vezels;

Dit zijn plantaardige vezels (afkomstig van hout en katoenplant) die een chemisch proces hebben ondergaan, zoals viscose, acetaat, cupro, modal en lyocell. Deze stoffen hebben een goede absorberende werking en houden geen warmte vast. Ze zijn makkelijk te draperen. Gebruik een fijnwasprogramma, de stof is teer in natte staat.

Synthetische vezels;

Polyamide (oftewel Nylon) en polyester zijn synthetisch geproduceerde vezels. Ze zijn zeer slijtbestendig, vormvast en elastisch. Ze kunnen goed gewassen worden en kreuken niet.